zondag 5 februari 2012

Nieuwe website Platform voor Evangelisatie

Nieuwe website Platform voor Evangelisatie

Onlangs heeft het katholieke Platform voor Evangelisatie de website www.rkevangelisatie.nl, gericht op de promotie van evangelisatie binnen en vanuit de r.-k. Kerk gelanceerd.

Paus Benedictus XVI heeft het belang van (nieuwe) evangelisatie voor de katholieke Kerk in deze tijd benadrukt door een speciale pauselijke Raad voor Evangelisatie in het leven te roepen en door er in oktober 2012 een speciale bisschoppensynode aan te wijden. Het is wezenlijk voor de Kerk dat zij haar boodschap doorgeeft, maar in de praktijk van de westerse Kerk is die vanzelfsprekendheid op veel plaatsen niet langer aanwezig. Terwijl zonder geloofsverbreiding de toekomst van Kerk en geloof op het spel staat.

Het thema dat ook de voorgangers van de huidige paus al naar voren brachten, is door tal van organisaties in de Nederlandse katholieke Kerk opgenomen en in praktijk gebracht. Bisdommen hebben mensen in hun staf die zich ermee bezig houden, religieuze congregaties zijn initiatieven gestart die erop gericht zijn, de nieuwe bewegingen gaan nieuwe wegen om het geloof uit te dragen en er zijn ook onafhankelijke lekeninitiatieven zoals het katholieke Alphacentrum, Cursillo en LifeTeen die actief zijn op dit gebied.

Vorig jaar zijn vertegenwoordigers van deze organisaties samengekomen in het Platform voor Evangelisatie om met elkaar uit te wisselen, samen na te denken en samen te werken waar nodig en mogelijk. Nadruk ligt daarbij op het stimuleren van evangelisatie in parochies.

Het eerste initiatief waartoe gezamenlijk werd besloten, is de lancering van de website www.rkevangelisatie.nl, waar allerlei informatie op het gebied van (katholieke) evangelisatie te vinden is: nieuwsberichten, succesvolle initiatieven, organisaties, documenten, websites, filmpjes, agenda, getuigenissen. De site is bedoeld voor allen die geïnteresseerd zijn in evangeliseren: individuele gelovigen, parochies en andere kerkelijke instanties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten