zaterdag 10 september 2011

Lustrumfeest Kleuter- & Kinderkerk Almelo

Lustrumfeest Kleuter- & Kinderkerk Almelo
Dankbaar terugzien
Het is een gevleugelde uitspraak; ‘de tijd vliegt’, maar dit lustrumfeest maakt ons dat nog maar weer eens bijzonder duidelijk. Onze eerste ‘kleuters’ zijn inmiddels al grote kinderen geworden, die we nog steeds, iedere derde zondag van de maand mogen begroeten, in de inmiddels ook ontstane ‘kinderkerk’.
Wij groeien met de kinderen mee.

Onze eerste doelstelling: ‘het Bijbelverhaal levend houden en doorvertellen’, geldt nog steeds. We zijn inmiddels ruim veertig verhalen verder. Ieder jaar bestaat de kleuterkerk uit een viertal verhalen uit het Oude Testament en een zestal uit het Nieuwe Testament. De grote feesten komen natuurlijk bij herhaling aan bod en kunnen niet vaak genoeg belicht worden en onder de aandacht gebracht worden. Ik ben trots op de creativiteit en de tomeloze inzet van de leden van de werkgroep. Iedere maand opnieuw is Kleuter- & Kinderkerk een feest, ook zonder een kerkelijk Hoogfeest te vieren, is het een feest in zichzelf. Ieder verhaal komt steeds, op een geheel eigen wijze aan de orde, waarbij gebruik wordt gemaakt van actieve, creatieve werkvormen en moderne media.
Wij zijn er trots op, maar willen ook onze dankbaarheid tot uitdrukking brengen. Samen met een team vrijwilligers en de betrokkenheid van (groot) ouders, kijken we in dankbaarheid terug op de afgelopen vijf jaren, die ons ook als werkgroep veel goeds hebben gebracht. Wij zijn blij dat we op deze wijze een steentje kunnen bijdragen aan de geloofsopvoeding van jongere kinderen, dat in deze tijd geen sinecure is. Dat wij onze eigen betrokkenheid op de Blijde Boodschap op deze unieke wijze mogen delen met anderen. Dat dit ook gepaard gaat met gezelligheid, verheugd de feestvreugde alleen maar.
Carla Roetgerink, pastoraal werkster St Jorisparochie Almelo Mobiel 06 20739564